Organizatorii celei de-a VI-a editii a Festivalului International “Dan Spataru” -Consiliul Local Medgidia, Primaria municipiului Medgidia, Asociatia Nationala a Caselor de Cultura ale Sindicatelor, filiala Casa de Cultura a Sindicatelor “Lucian Grigorescu”  Medgidia – au decis artistii care vor canta, anul acesta, in recital, la festival. Concursul internaţional de interpretare “Dan Spătaru” se va desfăşura în perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2011 la Medgidia.

Pe data de 2 octombrie, va avea loc Gala Laureatilor. In fiecare seara de concurs, dar si in cea de gala, vor avea loc recitaluri sustinute de artisti cunoscuti si iubiti de public.

In ziua de vineri, recitalurile vor apartine Doinei Spatarusi lui Alexandru Jula, iar, sambata, in a doua zi de concurs, vor canta pentru publicul de la Medgidia, Sanda Ladosi, Oana Sarbu si Miroslava Filipovych din Ucraina. Aceasta din urma a obtinut locul II la editia de anul acesta a Festivalului International “George Grigoriu” de la Braila. In seara de gala, vor canta Marina Florea, Adrian Daminescu si Ion Suruceanu.

Maria Crăciun a cucerit trofeul festivalului naţional de muzică pentru copii şi adolescenţi “Glasul speranţelor” de la Techirghiol,  ajuns în acest an la cea de-a 10-a ediţie.  Maria a participat la categoria 11-13 ani a concursului desfăşurat în perioada 17-19 iunie. Gălăţeanca a cântat în concurs piesa “România” pe care i-a încredinţat-o Adrian Daminescu reuşind să ridice publicul în picioare cu interpretarea pe care i-a dat-o. În urma participării, Maria s-a ales cu cele mai multe note de 10 acordate de membrii juriului format în mare majoritate din compozitori.

Joi 23 Decembrie 2010 Adrian Daminescu, artist al Casei de productie Ovo Music a sustinut un frumos recital urmat de o sesiune de autografe la Esplanada Cora Pantelimon.

Evenimentul a fost organizat de catre Ovo Music, care i-au si produs artistului albumul “Best of”. Ovidiu Komornyik a folosit cuvinte dintre cele mai frumoase la adresa marelui artist Adrian Daminescu, amintind ca Adrian este o voce unica in Romania.

Alaturi de Adrian Daminescu la acest eveniment au fost atat cativa dintre elevii pe care acesta ii pregateste, impreuna cu parintii lor, cat si Carmen Aldea Vlad, prezenta acesteia fiind o surpriza pentru Adrian Daminescu.

Daca tot este perioada festivalurilor si toata lumea organizeaza evenimente de acest gen, eu ma gandesc ca as putea veni cu ceva nou, interesant in peisajul festivalurilor de vara 2011-un festival de muzica si un altul de pescuit sportiv amandoua in Mamaia, in zona in zona cea mai selecta a statiunii , in mijlocul ei.

Capacitati profesionale, didactice si muzicale am iar in materie de pescuit nu-mi stau multi pescari in fata!!!!!!!

 Lasand gluma la o parte, m-am gandit foarte serios, pentru ca 2010 mi-a oferit posibilitatea contactului direct cu plaja larga a talentelor incepand cu generatia foarte mica de copii si terminand cu adolescentii care cu o pregatire riguroasa pot face fata oricarei competitii de talie nationala si internationale  in materie.

Zeci de artişti de la secţia de Operă a Teatrului "Oleg Danovski" din Constanţa au protestat astăzi nemulţumiţi de faptul că sunt lăsaţi pe drumuri odată cu disponibilizările dictate de Guvernul Boc. Artiştii au cântat în faţa Consiliului Judeţean şi le-au cerut celor din conducerea administraţiei judeţene să caute soluţii alternative. La finalul discuţiilor cu reprezentanţii artiştilor, vicepreşedinţii CJC, Cristinel Dragomir şi Cristian Darie, au spus că până la modificarea sau anularea ordonanţei 63 a Guvernului Boc nu pot face nimic, mai ales că neaplicarea acesteia intră sub incidenţă penală.

Artiştii secţiei de Operă de la Teatrul "Oleg Danovski" au transformat platoul din faţa Consiliului Judeţean Constanţa în scenă de spectacol. Preţ de câteva minute au cântat aria "Corul Sclavilor" din opera Nabucco a lui Giuseppe Verdi. A fost un spectacol trist însă pentru că cei aproape 60 de artişti au venit să protesteze faţă de decizia de desfiinţarea a secţiei ca urmare a disponibilizărilor pe care le-a cerut Guvernul Boc. Artiştii au afişat mesaje de genul "Nu distrugeţi ce au construit generaţii" şi "Dacă ucideţi cultura ne transformaţi într-un popor de analfabeţi şi sclavi".

"A fost superb. Am stat într-un hotel la malul mării, cu piscină şi tot confortul. Patru zile din şapte aveam    spectacole, restul, mă relaxam cum ştiam mai bine", măr­­turiseşte muzicianul.

Şi pentru că îi place la nebunie să pescuiască, Daminescu a luat la rând bălţile din zonă şi locurile frecventate de pescari de la Marea Neagră.

"Eu am scule de pescuit cât să dau la toată lumea. Mi-am luat cu mine din Bucureşti tot ce mi-a trebuit şi cred că am fost de vreo 20 de ori la pescuit. Ce prindeam, găteam în bucătăria hotelului, nu înainte de a mă echipa corespunzător", adaugă.