Organizatorii celei de-a VI-a editii a Festivalului International “Dan Spataru” -Consiliul Local Medgidia, Primaria municipiului Medgidia, Asociatia Nationala a Caselor de Cultura ale Sindicatelor, filiala Casa de Cultura a Sindicatelor “Lucian Grigorescu”  Medgidia – au decis artistii care vor canta, anul acesta, in recital, la festival. Concursul internaţional de interpretare “Dan Spătaru” se va desfăşura în perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2011 la Medgidia.

Pe data de 2 octombrie, va avea loc Gala Laureatilor. In fiecare seara de concurs, dar si in cea de gala, vor avea loc recitaluri sustinute de artisti cunoscuti si iubiti de public.

In ziua de vineri, recitalurile vor apartine Doinei Spatarusi lui Alexandru Jula, iar, sambata, in a doua zi de concurs, vor canta pentru publicul de la Medgidia, Sanda Ladosi, Oana Sarbu si Miroslava Filipovych din Ucraina. Aceasta din urma a obtinut locul II la editia de anul acesta a Festivalului International “George Grigoriu” de la Braila. In seara de gala, vor canta Marina Florea, Adrian Daminescu si Ion Suruceanu.

Directorul festivalului, Daniel Gheorghe ne-a declarat ca tanarul Alin Ignat, cel care anul trecut a castigat trofeul festivalului, va sustine in deschiderea festivalului un mini-recital. Regulamentul festivalului prevede aceasta obligativitate din partea celui care castiga trofeul. ” Câştigătorul Marelui Premiu este obligat –  prin semnarea fişei de înscriere (contractual) – ca la următoarea ediţie a  Festivalului Concurs “Dan Spătaru” să susţină un microrecital de 3 piese. În acest caz, cheltuielile de cazare, masă şi transport vor fi suportate de către organizator”, se arata in regulamentul festivalului. Iar noi adaugam ca este o idee foarte buna pentru ca, in felul acesta, organizatorii dovedesc ca le pasa de laureatii editiilor precedente, promovandu-i chiar si dupa ce au atins cea mai inalta treapta a festivalului.

Festivalul va fi prezentat, ca si anul trecut, de Octavian Ursulescu, iar TV Neptun si OTV vor asigura transmisia evenimentului pe parcursul celor trei zile.