Este renumit pentru pasiunea sa pentru gatit si retetele sofisticate cu care isi delecteaza prietenii, iar din aceasta toamna Adrian Daminescu intra in competitia culinara "MasterChef - Proba celebritatii".

”In umila mea opinie, sunt ”cel mai bun bucatar dintre cantareti si cel mai bun cantaret dintre bucatari”, spune el cu umor. ”Felul de mancare pe care il ador se numeste Český knedli dobre (Painici gustoase cehesti). L-am invatat de la bunica mea paterna, care era de origine ceha. Este o mancare foarte echilibrata, cu un gust foarte bogat si cu un aspect cat se poate de imbietor, compusa din trei arome: inert (painicile), dulce parfumat (carnea si sosul) si sarat (varza calita) si se executa in trei pasi.”

Cu o cariera de 40 de ani in spate, Adrian Daminescu a prins si comunismul si anii de dupa Revolutie. Ii este usor sa compare si greu sa recunoasca: lumea a cam intors spatele generatiei sale. Spre deosebire de alti colegi mai inflacarati, Daminescu are o eleganta anume cand vorbeste despre asta.

2005 a reprezentat, pentru Adrian Daminescu, anul salvarii. Artistul venea dupa o perioada neagra, in care singura sa grija era sa ajunga cat mai repede in studio si sa se inchida acolo. Nu-l interesa sa apara in public sau la televizor, ci voia sa fie singur cu gandurile lui. De altfel, creatiile din acea perioada au reflectat exact starile ce l-au incercat: incrancenare, furie, neliniste, dezamagire.

În scandalul Moculescu sare şi Adrian Daminescu! Acuzat că ar fi intervenit în cea de-a treia căsnicie a compozitorului Horia Moculescu, artistul i-a răspuns dur Marianei şi a aruncat cuvinte vulgare pentru toată lumea. 

Mariana nu s-a speriat. Consternată că Daminescu a vorbit urât unui reporter care îşi făcea datoria, ea a făcut apel la cei şapte ani de acasă ai cântăreţului. Comentariul ei a declanşat însă un puhoi de cuvinte vulgare din partea cântăreţului!

Adrian Daminescu a declarat că nu îl va denigra pe Horia Moculescu şi că Mariana este doar o întreţinută. Artistul a vorbit şi despre Marian Niculescu, despre care a afirmat că este „fostul prieten al lui Moculescu, care a intrat în casă şi a luat-o pe Mariana de nevastă”.

Şi asta pentru că Adrian Daminescu este pasionat de experimente… culinare! Lui Daminescu îi place la nebunie să gătească şi de multe ori se trezeşte noaptea din somn cu o reţetă în cap şi nu se lasă până nu o pune în practică… la bucătărie! Iar de Crăciun pregăteşte o masă bogată pentru 20 de rude şi prieteni! Cu aşa pasiune, regimurile mai pot aştepta!