Cunoscutul cantaret a luat contact cu muzica inca din copilarie, datorita parintilor sai, muzicieni cunoscuti, care si-au indrumat fiul pe aceeasi cale urmata de ei.

La varsta de patru ani, Adrian Daminescu incepea sa studieze vioara. Din cauza unor probleme de sanatate, viitorul violonist a trebuit sa renunte la instrumentul care impunea pozitia de stat in picioare si incepe sa ia lectii de pian, la care renunta, insa, in favoarea violoncelului. Studiaza acest instrument pana la varsta de 16 ani si este admis la Conservator. 

De-a lungul carierei, Adrian Daminescu a abordat toate stilurile de muzica, de la folk la opera, pop, rock si muzica populara. In 1988 participa la festivalul international „Orfeul de Aur”, din Bulgaria, unde castiga premiul doi la sectiunea interpretare. 

Printre cele mai cunoscute melodii care fac parte din repertoriul unuia dintre cei mai indragiti interpreti de muzica usoara se numara „Mai da-mi o speranta”, „Fata cu ochii verzi”, „Spune-mi iubire”, „Fata din raza de luna”, „Rap ardelenesc”, lansata in 1992, despre care se poate spune ca este prima piesa hip-hop, compusa de insusi Adrian Daminescu si piesa „Si m-am indragostit de tine”, reinterpretata astazi cu succes de trupa de fete Wassabi. 

Solistul a intrat in afaceri si marturiseste ca nu mai este atras de scena, insa nu exclude o revenire cu un nou album.