Adrian Daminescu nu este numai artist în muzică, ci şi în domeniul culinar. Găteşte absolut orice şi cunoaşte sute de reţete adunate de prin călătoriile sale din ţară şi din străinătate. Excursiile în care merge sunt o bună modalitate de a “fura” reţete specifice locului. Nu la fel s-a întâmplat cu ultima vacanţă petrecută în Turcia, staţiunea Kusadasi. Nu numai că nu a avut ce învăţa, dar chiar le-a arătat el turcilor cum se găteşte turceşte.

În vacanţa la turci, de la începutul acestei luni, Daminescu a avut parte exact de ce şi-a dorit. “Am vrut să-mi las problemele acasă şi să nu las pe nimeni şi nimic să mă enerveze. Am reuşit performanţa asta”. În rest, totul, absolut minunat. Plajă, soare, munte în dreapta, munte în stânga, vegetaţie superbă. Nu a fost singur, ci cu prietena, Dana şi cu alţi membri ai familiei. În total, o gaşcă de şase persoane. 
“Eu nu am fost prin excursii, m-am plimbat doar prin împrejurimi, cu o maşină închiriată. Mi-a plăcut apa, caldă şi curată, clima mediteraneană, peisajul. Era plin de măslini. Aşa cum cresc la noi scaeţii, aşa cresc la ei măslinii”, povesteşte Daminescu. Dacă ajungeţi în Turcia, trebuie să mergeţi neapărat la cumpărături. Asta pentru că acolo se practică un alt sistem de vânzare - prin negociere. Pe Adrian Daminescu vizita prin câteva magazine l-a epuizat.

“Toţi vânzătorii te poftesc înăuntru, te servesc cu tutun şi cafea turcească şi îţi oferă tot felul de lucruri. Negociatul pentru fiecare mărunţiş te oboseşte. După ce intram în două-trei magazine, aveam o senzaţie de greaţă. Până la final, ne cumpărasem 20 de haine de piele pe care le-am luat la mai puţin de jumătate din preţul oferit”, mărturiseşte artistul. Un singur lucru nu l-a mulţumit în mod deosebit – bucătăria turcească. 
Sătul până peste cap de mâncarea mediocră, Daminescu s-a decis: trebuie să le arate care este “adevăratul” gust. A descoperit un restaurant pe plajă, unde s-a împrietenit cu personalul şi, într-o seară, a cumpărat peşte, vinete, carne tocată de vită, brânză şi alte condimente şi a trecut la bucătărie.

“În prima seară când m-am dus la ei, mi-au pus pe masă nişte chiftele cu chimen. Nu mi-au plăcut în mod deosebit. Până când m-am enervat, am cumpărat nişte peşte şi am făcut o mâncare de s-au lins pe degete”, îşi aduce aminte. După ce a gustat din toate mâncărurile lor, pentru a se convinge că nimeni nu îl depăşeste ca maestru bucătar, Daminescu s-a întors acasă cu câteva kilograme în plus.