La 4 ani si jumatate se apuca de vioara. De-a lungul timpului a cantat tot ce se putea canta: opera, rock, populara, dar muzica usoara l-a consacrat. Indragitul interpret Adrian Daminescu implineste astazi 50 de ani.

"Imi doresc mai putina liniste"

La 4 ani si jumatate se apuca de vioara. De-a lungul timpului a cantat tot ce se putea canta: opera, rock, populara, dar muzica usoara l-a consacrat. Indragitul interpret Adrian Daminescu implineste astazi 50 de ani. ""Voi petrece aceasta aniversare alaturi de cei mai buni prieteni ai mei, in cadru restrans. O sa fie o masa superba, probabil ca o sa si cantam. Sunt si persoane care-mi lipsesc mult si care nu vor fi alaturi de mine, precum Laura Stoica sau Teo Peter. Mi-as fi dorit, de asemenea, sa fie si fiica mea, Ana, alaturi de mine, dar nu este posibil.

Se incheie un an destul de bun, pentru ca am avut o incercare reusita de intrare in afaceri. Sper ca prietenii mei au avut dreptate cand mi-au spus ca am talent. E greu la inceput, cu procentajele, cu TVA-ul, cu toate nebuniile astea. In domeniul muzicii lucrez la un album pentru Eric si din cand in cand mai am timp sa lucrez si pentru mine o piesa. Vreau sa-mi termin cat mai repede albumul, pentru a-l putea scoate anul viitor pe piata. Imi doresc mai putina liniste, pentru ca anul acesta a fost prea linistit pentru mine din punct de vedere artistic. Vreau sa cant publicului meu, care, dupa cate am vazut, ii e dor de mine. Si mie imi e dor de el. Traiesc cu speranta ca vom relua spectacolele pe care le faceam odinioara si sa ne simtim din nou iubitii publicului nostru. Imi place muzica, traiesc pentru ea, traiesc cu fiica mea in cap si pentru foarte putinii prieteni pe care ii am. Cea mai mare realizare a mea sunt Ana si dupa aceea realizarile din punct de vedere muzical. In Romania, din pacate, marile valori sunt apreciate abia atunci cand nu mai sunt, precum Laura Stoica. Motivul ar fi ca avem o educatie proasta, pe care am primit-o din mosi-stramosi. Ma bucur insa ca o mai pot asculta pe Laura la Radio Actualitati, la TVR, la televiziunile locale din Timisoara. Sunt mandru ca acolo unde m-am nascut, la Timisoara, oamenii au ramas oameni. Nu exista acolo ca cineva sa nu se tina de cuvant. Eu sunt un om foarte bland, numai ca Bucurestiul m-a schimbat foarte mult si am devenit coleric. Cat esti tanar, ai senzatia ca totul este posibil, ca totul ti-e la indemana si poti sa faci orice. Viata la un moment dat te pondereaza. Cu trecerea timpului, cu experienta pe care ti-o da viata, ajungi sa intuiesti ce poti sa faci si ce nu. Chestia asta chiar te plictiseste la un moment dat. Inaintand in varsta, din pacate, nu mai exista naivitate, ci doar o naivitate programata. Daca mi se va mai oferi vreodata ocazia, probabil ca voi intra in politica. Nu ma zbat sa ajung acolo, dar este nevoie de oameni ca lumea, de oameni care sunt incoruptibili, iar eu sunt o persoana scarbos de incoruptibila. Pe mine nu ma poate corupe nimeni, nici intre prieteni nu-mi plac barfele. Si daca oameni ca mine nu se duc acolo, lasa loc pentru altii."" 

REGRET
""Cu trecerea timpului, cu experienta pe care ti-o da viata, ajungi sa intuiesti ce poti sa faci si ce nu. Chestia asta chiar te plictiseste la un moment dat. Inaintand in varsta, din pacate, nu mai exista naivitate, ci doar o naivitate programata"" - Adrian Daminescu, interpret